Shopify Plus

shopify plus logo

Wanneer maak je de overstap en waarom?

Shopify is een uitstekend e-commerce platform dat startende ondernemers voorziet van het gereedschap dat je nodig hebt om een succesvolle webwinkel te starten. Naarmate je bedrijf groeit, kan je huidige Shopify plan echter te beperkt zijn. Mogelijk is dat het moment waarop je wilt overstappen naar Shopify Plus.
In dit artikel zetten we de voordelen van Shopify Plus op een rij zodat je een beter idee hebt of het voor jouw bedrijf de moeite waard is om de sprong te wagen en te investeren in het Shopify Plus platform.

Wanneer is het tijd om over te stappen naar Shopify Plus?

Het is niet zo eenvoudig om te weten wanneer je uit je huidige Shopify store plan bent gegroeid. Je zult eerst je webwinkel moeten analyseren zodat je kunt zien waar een upgrade je verder kan helpen. Duurt het verwerken van een bestelling te lang of slaat je hele winkel op tilt bij een onverwacht groot bezoekersaantal? Dan moet je zeker nadenken over een upgrade. Dat is ook het geval als je teveel tijd kwijt bent aan IT, onderhoud en transactiekosten. Ook wanneer je jouw winkel wilt aanpassen voor een bepaald land of de gebruikerservaring wilt verbeteren, is Shopify Plus het overwegen waard.

Waarom een upgrade naar Shopify Plus?

Plus biedt je alles dat je al leuk vond aan Shopify, maar voegt daar veel extra mogelijkheden aan toe. Je betaalt er uiteraard meer voor, maar daar krijg je een gepersonaliseerde en een voor jouw business op maat gesneden e-commerce ervaring voor terug.

Launchpad

Plan campagnes, dagaanbiedingen en productlanceringen

Launchpad is een planningstool waarmee je allerlei wijzigingen in je winkel kunt plannen en automatiseren. Dankzij Launchpad wordt het een stuk eenvoudiger om het start- en eindpunt van een promotiecampagne te bepalen. Dat maakt de promotie en verkoop een stuk efficiënter.

Shopify Scripts

Automatische kortingen toepassen

Een van de minpunten van Shopify is de onmogelijkheid tot dynamische verkoop en strategische kortingen in shopping cart. Dat verandert met Script Editor, een exclusieve tool voor de Shopify Plus klanten. Hierdoor is het mogelijk om voor een bepaald deel van je klanten automatische kortingen toe te passen op artikelen in de winkelwagen. Met behulp van een programmeertaal als Ruby kun je zelf scripts maken en de prijzen van je producten naar eigen inzicht aanpassen. Hierdoor behoud je de controle en stimuleer je jouw klanten om een aankoop te doen.

Shopify Flow

Taken automatiseren

Terwijl je bedrijf groeit, kom je steeds meer tijd tekort. Hier komt Shopify Flow je te hulp. Deze exclusief voor Plus-gebruikers ontwikkelde app automatiseert verschillende tijdrovende taken zoals productbeheer, orderbeheer en klantbetrokkenheid. Shopify Flow biedt een uitgebreid pakket van toepassingen die je kunt gebruiken in de combinatie die voor jouw winkel het beste werkt.

24/7 ondersteuning

Gebruikers van Plus kunnen 24/7 aankloppen bij een exclusieve helpdesk. Wanneer je een internationale webwinkel runt waar veel geld in omgaat, is onmiddellijke toegang tot een helpdesk noodzakelijk.

Gepersonaliseerde betaalervaring

Shopify is een gehost platform. Dit betekent dat je beperkt bent in wat je kunt veranderen. Met Shopify Plus heb je veel meer mogelijkheden om je webwinkel aan te passen aan jouw wensen. Dat geldt in het bijzonder voor de kassa. Zo kun je bijvoorbeeld klanten een gepersonaliseerde betaalervaring en verschillende opties voor versneld afrekenen aanbieden. Meerdere betaalmogelijkheden, bijvoorbeeld met Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay of Shop Pay en natuurlijk Shopify iDEAL, kunnen vooral voor een toename zorgen van de aankopen via een mobiele telefoon.

Verkoop via meerdere kanalen

Webwinkels bieden hun producten steeds vaker aan op plekken waar hun klanten zijn. Verkopen op Amazon of eBay, Facebook, Instagram, Pinterest of via Messenger en WhatsApp is belangrijk voor de groei van een bedrijf. Met Shopify Plus kun je al deze verkoopkanalen vanaf één plek beheren. Meer klanten bereiken, was nog nooit zo efficiënt.

Verkoop op een wereldwijde markt

Wereldwijd doen steeds meer mensen hun aankopen via het internet. Dat biedt ondernemers volop mogelijkheden om hun grenzen te verleggen. Met Shopify Plus kun je overal in de wereld lokale webwinkels openen en je klanten informatie geven in hun moedertaal, producten in lokale valuta aanbieden en inspelen op seizoensgebonden trends.

Ongelimiteerde bandbreedte

Plus biedt ongelimiteerde bandbreedte waardoor je tot wel 6000 verkooptransacties per minuut kunt verwerken. Bovendien heb je de beschikking over maar liefst 200 TB aan opslagruimte.

Meer API-toegang

Voor webwinkels met veel bezoekers en verkopen betekent meer API-toegang dat ze beter gebruik kunnen maken van applicaties van derden. Het betekent ook dat je de mogelijkheid hebt om zelf allerlei toepassingen te ontwikkelen.

Wat kost Shopify Plus?

De prijs voor een Shopify Plus licentie begint bij een maandelijks bedrag van 2.000 dollar. Deze prijs is gebaseerd op de omzet van het e commerce platform. Wanneer je overweegt om over te stappen naar Shopify Plus, maak dan eerst een berekening voor jezelf. Verhouden de kosten zich tot jouw inkomsten? En zie je potentie in alle voordelen van Shopify Plus voor jouw e commerce oplossing? Dit geavanceerde e-commerce platform is vooral een uitstekende oplossing voor webwinkels die veel bezoekers trekken en een flinke omzet draaien. Shopify advanced helpt je om de omzet nog verder te verhogen en kan worden gezien als het ideale platform op enterprise niveau.

Ik wil upgraden naar Shopify Plus, wat nu?​​

In tegenstelling tot het reguliere platform kun je bij Plus niet zomaar een thema voor je webwinkel uitzoeken en van start gaan. Plus is juist gemaakt om je klanten een unieke bezoekerservaring te bieden. Wil je jouw webwinkel volledig naar eigen inzicht aanpassen dan heb je daar een webontwikkelaar voor nodig. West Point Digital bouwt Shopify Plus webshops en staat klaar om voor je aan de slag te gaan.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?