Security Patches in Magento 2

-Magento 2

Security Patches in Magento 2

Magento wordt geroemd om haar uitgebreide functionaliteiten en rijk aanbod aan features. Het robuuste platform doet haar uiterste best de klant, nieuwkomers of ervaren gebruikers, te voorzien van de nieuwste maatregelen en in al hun behoeftes te voorzien. Geregeld is het bezig zichzelf te vernieuwen en verbeteren. Zo brengt de marktleider in e-commerce om de haverklap weer nieuwe security patches uit, maar wat zijn dit eigenlijk voor patches en is het wel nodig?

Online veiligheid is maar al te belangrijk in de hedendaagse e-commerce. Niemand zit erop te wachten beroofd te worden van bijvoorbeeld gevoelige informatie en data, en daarmee de veiligheid en privacy van de klant te riskeren. Daarom is het aan te raden een sterk wachtwoord te kiezen, een betrouwbare hostingpartner de vinden, en gebruik te maken van de laatste versie van Magento.

Om de veiligheid van de gebruikers nog meer te garanderen geeft Magento een aantal keer per jaar een nieuwe security patch uit. Die zijn speciaal ontwikkeld om problemen en fouten in de beveiliging te verhelpen.

Wat houdt een Magento security patch precies in?

Een Magento security patch is in feite een stukje code gemaakt om bugs, fouten en beveiligingsproblemen in jouw webshop op te lossen. Met de populariteit van Magento groeit de interesse van hackers om onstabiele gebieden te vinden en lekken te exploiteren. Dat brengt jouw gegevens in gevaar en dus is het enorm belangrijk zo snel mogelijk de Magento security patch en te downloaden en zodoende het "lek te dichten". Dat doe je door middel van de patch te downloaden, die vervolgens het kritieke stukje code gaat updaten.

Doet mijn huidige Magento versie ertoe?

De nieuwste versie is Magento 2.2. Als jouw shop op een oudere versie van Magento draait en je de nieuwste security patches niet hebt geïnstalleerd, brengt dat grote veiligheidsrisico's met zich mee. Zit je al op de nieuwste versie? Dan zijn ook de nieuwste patches al geïnstalleerd. Check toch even of er niet al een nieuwe patch is uitgebracht. Draait jouw shop nog op een oudere versie van Magento? Lees ons artikel over de voordelen van het migreren naar Magento 2.

Hoe installeer ik Magento security patches in mijn webshop?

De nieuwste Magento security patches kun je vinden op de Magento site. Het installeren van de patches is nog een vrij ingewikkeld proces. Wij adviseren dan ook een geschikte Magento specialist te vinden die jou kan begeleiden in dit proces. Vooral omdat er vaak uitzonderingen voor kunnen komen, is het slim technische kennis achter de hand te hebben. Zelf doen? Bekijk deze of andere guides die in stappen de handelingen beschrijven om de patches te installeren.

Hulp of advies nodig? West Point Digital is erkend Magento 2 specialist, en biedt alle tools aan om jouw webshop helemaal veilig te maken. Neem contact op met de specialisten van West Point Digital en laat ons de laatste Magento patches installeren op jouw website.

Wil je op de hoogte blijven van onze kijk op de ontwikkelingen in de wereld van digital marketing? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.