Onze 7-punten-scan: hoe werkt het?

-Website performance

Onze 7-punten-scan: hoe werkt het?

Een stabiele, veilige, bereikbare, gebruiksvriendelijke, aantrekkelijke & snelle website is tegenwoordig een must. Als je op een van de gebieden achterloopt, merk je dat al gauw terug aan afhakende klanten en dalende omzet. Een handige tool om te achterhalen of jouw website lijdzaam is aan de net genoemde punten, is onze 7-punten-scan.

De 7 Punten Scan is een eerste scan voor je website of (Magento 2) webshop en controleert op basic functionaliteiten als veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Heb je oranje en rode markers op je lijst: dan is er werk aan de winkel! Voorkom dat klanten wachten of afhaken en wees geen dief van je eigen portemonnee.

Checklist

De scan bestaat uit 7 punten waarop gericht gecontroleerd zal worden:

 1. Security Patches
  We checken of de laatste security patch wel is geïnstalleerd. Zo niet, kan dit beveiligingsproblemen opleveren.

 2. SSL veiligheidsslot
  SSL zorgt ervoor dat de data die verstuurd wordt tussen de gebruiker en de website of tussen systemen versleuteld wordt en zo onleesbaar wordt gemaakt.

 3. Mobiele responsiveness
  We kijken of alle pagina’s geladen kunnen worden op de mobiele versie van de webshop.

 4. Pagina laadsnelheid
  De laadtijd per pagina optimaliseren.

 5. Zoekfunctie
  Verbeterpunten in de zoekfunctie.

 6. Klantreviewsysteem
  Verbeterpunten in het klantreviewsysteem.

 7. Scriptfouten
  We testen de webshop op scriptfouten die verholpen moeten worden.

De scan legt meteen alle zwakke punten van je webshop bloot. Het is erg belangrijk dat alle pagina’s snel laden, om het afhaken van bezoekers te voorkomen. Bekijk ook ons andere artikel over het optimaliseren van jouw website performance. Tegenwoordig wordt er zoveel via de mobiele telefoon geshopt, dat een mobiele site enorm veel voordeel op kan leveren. Zorg dat alle pagina’s probleemloos kunnen worden geladen. Qua beveiliging en bescherming kan jouw website erg gevoelig worden voor hackers, als de laatste security patches niet zijn geïnstalleerd.

Zorg dat jouw website up-to-date is, en loop geen klanten mis! Voor onderhoud moet je niet gestraft worden, vinden wij bij West Point Digital. Benieuwd naar onze 7-punten-scan? Neem snel contact met ons op en profiteer.

Wil je op de hoogte blijven van onze kijk op de ontwikkelingen in de wereld van digital marketing? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.