Migreren naar Magento 2: hoe ziet dat eruit?

-Magento 2

Migreren naar Magento 2: hoe ziet dat eruit?

Het is alweer twee jaar geleden dat Magento 2 de wereld in werd gebracht. Het alom bekende Magento 1 werd volledig op de schop gegooid en uitgebracht als Magento 2. Het heet een update, maar is in feite een compleet nieuw platform, waar een uitgebreid migratieproces bij aan te pas komt. Vandaag lichten we dat migratieproces uit.

Wat is het migreren van Magento 1 naar Magento 2 dan precies? Het houdt in dat alle functionaliteiten moeten worden verhuisd. Sommige modules en extensies moeten compleet opnieuw worden gebouwd en data zoals klantgegevens, producten en orders moeten worden overgeheveld. Dat heeft heel wat voeten in de aarde.

Moet ik overstappen naar Magento 2?

Magento 2 is aanzienlijk sneller, gebruiksvriendelijker, biedt een verbeterde lay-out aan en nog veel meer. Er zijn genoeg redenen om over te stappen naar Magento 2. Toch is het heel belangrijk eerst een overweging te maken, aangezien er meerdere factoren meespelen. Lees daar meer over in ons vorige artikel: Magento 1 vs Magento 2.

Stappenplan

Kies je ervoor om te migreren naar Magento, dan is het uiterst belangrijk een uitgebreid migratieplan te hebben, als je de migratie wil laten slagen. Ook is het belangrijk jouw website goed in kaart te hebben eer je eraan begint. Kan je daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op en werk samen met ons aan jouw migratieplan.

Het migreren van Magento 1 naar Magento 2 kan ingedeeld worden in 3 verschillende stappen:

  • Datamigratie: klantgegevens, producten, orders, shopinstellingen en meer.
  • Extensies: er worden dagelijks weer meer extensies voor Magento 2 toegevoegd aan de Magento Marketplace
  • Thema’s & Maatwerk code: allerlei innovatieve invalshoeken en technologieën zijn toegevoegd aan Magento 2, om daar gebruik van te maken moeten de themes & customizations aangepast worden. 

Datamigratie

Magento heeft voor het migreren van jouw data een handige Data Migration Tool uitgebracht die de belangrijkste data over kan zetten. Vanuit een database wordt het omgevormd naar Magento 2 data. Het gros kan op deze manier overgezet worden, zoals klantgegevens, producten en orders, bestellingen, wishlists en beoordelingen. Het kan zijn dat bepaalde modules handmatig overgezet moeten worden. Hier kun je er meer over vinden. 

Extensies

Magento extensies zijn niet te verplaatsen naar Magento 2. Inmiddels zijn er alweer meer dan 1300 extensies voor Magento 2 te vinden in de Magento Marketplace. De populairste extensies zijn al opnieuw ontwikkeld.

Thema’s & Maatwerk code

Ook dit zal allemaal opnieuw geschreven moeten worden. Hoe minder maatwerk jouw shop heeft, hoe sneller de Magento migratie zal verlopen.

Wij helpen jou graag bij het inventariseren en migreren van jouw webshop. De overstap en ontwikkeling zal wat tijd gaan kosten, dus het is belangrijk niet te lang te wachten met het maken van een overweging.

Ben je er klaar voor? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van onze kijk op de ontwikkelingen in de wereld van digital marketing? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.