Magento 2 hosting

-Magento 2

Magento 2 hosting

Na een besluit te hebben gemaakt over het juiste platform voor jouw webshop, is het tijd om goede hosting te vinden. Dat is erg belangrijk, aangezien het bepalend is voor een groot gedeelte van de prestaties van je webshop. We belichten hier de kenmerken en voordelen van een goede hosting.

In de Open Source versie van Magento 2 moet je zelf je hosting regelen. Op basis waarvan beslis je eigenlijk welke hoster je neemt? De prestaties van de shop zijn daar mede afhankelijk van, het is feitelijk de basis van de webshop, dus je wilt een goed overwogen beslissing maken.

Hardware

De hardware kan door de hoster op verschillende manieren ingericht worden, waarbij er vaak naar een optimale configuratie van hardware en software wordt gezocht. Hiervoor bestaan er verschillende goede opties. Flexibiliteit is hier belangrijk in, zodat er bijvoorbeeld makkelijk extra geheugen, processoren of bandbreedte bij de hosting van je webshop geplaatst kan worden, als bijvoorbeeld de traffic te intens wordt.

Snelheid

Magento is een veeleisend systeem. Een belangrijk speerpunt bij het kiezen van goede Magento 2 hosting is de snelheid. Je kan met slimme technieken je webshop sneller laten draaien, maar als de hosting niet juist geconfigureerd is of over onvoldoende capaciteit beschikt, is dat trekken aan een dood paard.

Goede Magento hosters hebben de juiste basissoftware geïnstalleerd. Er wordt qua webservice veel gebruikgemaakt van NGINX of Apache. NGINX (in combinatie met PHP7, Full Page Caching en HTTP/2) bereikt over het algemeen de hoogste snelheid voor Magento 2 webshops.

Stabiliteit en Veiligheid

Een goede hostingprovider laat jouw webshop non-stop draaien. Het zorgt voor een veilige omgeving met actief onderhoud aan de webserver, zodat de webshop stabiel kan blijven draaien. Een van de maatregelen die een hoster daartoe neemt is het installeren van de laatste PHP-versie. Dat is voor Magento 2, PHP 7.2 op het moment van schrijven. Systemen kunnen snel kwetsbaar worden indien ze op verouderde versies van PHP staan. Vergeet ook niet een SSL-certificaat aan te schaffen bij de hosting, zodat de klant onder andere veilig kan betalen.

Prijzen

Goede hosting kost geld. (In feite net als dat een snelle computer in de winkel duurder is dan een langzame.) Let op dat de aanbiedende partij over voldoende kennis beschikt en de hardware-configuratie duidelijk is. Maar ook de support die geboden wordt is cruciaal. Zorg dat de hostingpartij de support kan bieden die jij nodig hebt. Het is fijn dat er bij eventuele problemen meteen een supportservice klaarstaat om je weer op de goede weg te helpen.

Wij van West Point Digital kunnen jou op weg helpen naar de meest optimale hosting. Zo kunnen wij je helpen bij de keuze voor de beste hoster voor jouw Magento 2 webshop. En stemmen we onze development- en supportdiensten af met de hostingprovider, voor het beste aanbod.

Benieuwd? Neem vandaag nog contact met ons op!

Wil je op de hoogte blijven van onze kijk op de ontwikkelingen in de wereld van digital marketing? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.