Magento 2.2: Wat is er veranderd?

-Magento 2

Magento 2.2: Wat is er veranderd?

De nieuwste versie van Magento is 26 september uitgebracht. Er is weer veel veranderd en er zijn geweldige features toegevoegd. Veiligheidsverbeteringen, bugfixes, noem maar op. In dit artikel zetten we de belangrijke veranderingen van Magento 2.2 voor u op een rijtje.


Ook de namen die Magento geeft aan de twee versies zijn gewijzigd: de Magento Community Edition heet nu Open Source, en is de gratis versie, die wij voor de meeste van onze klanten onderhouden. De Magento Enterprise Edition heet nu Commerce.

Magento Community

Platform verbeteringen

Er zijn veel verbeteringen aan het platform zelf doorgevoerd. Hoewel PHP 5.6 en Varnish 3 niet meer worden ondersteund, ligt de focus op de nieuwste stabiele versies: PHP 7.1, Redis 3.2, MySQL 5.7 en Vanish 5.

Pipeline

Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw deployment systeem, genaamd Pipeline. Het is nu mogelijk om apart te builden en te deployen. Intensieve processen kunnen dan bijvoorbeeld op de dev-server (development server) ondergebracht worden.

Aanzienlijk performance verbeteringen

Verbeteringen zijn aangebracht bij het indexeren, de winkelwagen en cache. Klanten kunnen nu rondkijken en shoppen in de webshop, terwijl de producten opnieuw geïndexeerd worden. De indexatie gebeurt bovendien in batches. Verder wordt de server minder belast in de nieuwste Magento 2 versie, waardoor de shop sneller draait en dus sneller in de browser laadt.

Veiligheid & bescherming

De bescherming van gevoelige informatie is verbeterd, waardoor je vrijwel de gehele directory tree op read-only kan zetten en zo de kans op, al dan niet accidentele, wijzigingen verkleind is. Ook is er een nieuwe integratie met Signifyd. Een handig hulpmiddel dat jouw site tegen fraude beschermt.

Leuk!

Magento 2.2 koppelt nu je zakelijke Facebook aan je shop, waarmee je automatisch een productpagina uit je shop naar FB-account toevoegt. Klanten die op producten klikken komen automatische in je webshop terecht!

Meer weten over Magento 2? Of de meeste bekende (en opgeloste) issues bekijken? Check hier de release notes op Magento.com.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.