Magento 1 vs. Magento 2: alles wat je moet weten

-Magento 2

Magento 1 vs. Magento 2: alles wat je moet weten

Magento 2 is de opvolger van Magento 1, de huidige marktleider in e-commerce platforms. Op basis van de naam verwacht je misschien een upgrade van Magento 1, maar in feite is het een compleet nieuw platform. Als gebruiker heb je je vast al eens afgevraagd of je ook moet overstappen van Magento 1 naar Magento 2.

Maar voordat je die keuze maakt, moet je natuurlijk wel precies weten wat de verschillen zijn en wat er te verwachten valt. In dit artikel wordt alles handig op een rijtje gezet wat je moet weten over de verschillen tussen beide platformen.

Magento 2 is gebruiksvriendelijker

Allereerst is de nieuwe admin-interface van Magento 2 erop ingericht om het jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Het beheer van je webshop is dan ook flink gebruiksvriendelijker gemaakt. De sterk verbeterde lay-out maakt het bijvoorbeeld veel makkelijker om een product aan te maken of aan te passen.

Daarnaast vind je in het menu een natuurlijke splitsing tussen systeem- en shopbeheer. Zo hebben menu-items als producten, marketing en content een plek in het shopbeheer. Onderdelen als configuratie, belastingregels en algemene voorwaarden zijn heel logisch ingedeeld onder het systeembeheer.

Bovendien kun je je admin-paneel helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Zo heb je de voor jou belangrijkste features altijd in één handig overzicht bij elkaar. Hierdoor wordt het managen van je webshop dus makkelijker en vooral ook sneller.

Aanzienlijk sneller

De basiscode van Magento 1 stamt uit 2007, terwijl Magento 2 helemaal van scratch opnieuw is opgebouwd. Verder worden PHP7 en jQuery volledig ondersteund en kan iedere webshopeigenaar gebruikmaken van Full Page Cache en Varnish.

Mede daardoor is Magento 2 maar liefst 25% sneller - vergeleken met Magento 1 - tijdens het browsen op de website, en zelfs 52% sneller als het gaat om het toevoegen van het product aan de winkelwagen. Het kan met gemak 117% meer orders en 2.1 meer miljoen pagina views per uur aan in tegenstelling tot Magento 1.x.

Verbetering checkout

Het hele proces van aanklikken tot afrekenen is gestroomlijnd, waardoor het sneller en makkelijker verloopt. Er wordt een handige One Step Checkout geïntroduceerd. Met deze verbetering is het ook mogelijk voor gast-gebruikers om een aankoop te voltooien zonder het hoeven creëren van een account. Dat leidt natuurlijk weer tot minder uitval tijdens het proces en dus een hogere conversieratio.

Belangrijke overwegingen

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het belangrijk de overstap naar Magento 2 niet te zien als een upgrade. Magento 2 is een compleet nieuw platform dat van de grond af aan is opgebouwd, waardoor er een complete migratie nodig is van het ene naar het andere platform.

Daarbij is belangrijk goed te bekijken of alle extensies die je gebruikt al klaar zijn voor Magento 2, het is namelijk niet mogelijk om Magento 1 themes over te zetten naar Magento 2. Deze zul je dus helemaal opnieuw op moeten bouwen. Hetzelfde geldt voor de extensies die je gebruikt.

Grote ontwikkelaars zoals Mirasvit, Magestore en Amasty hebben de belangrijkste extensies voor Magento 2 ondertussen al wel op de markt gebracht. In totaal zijn er nu dan ook al meer dan 1300 extensies voor Magento 2 beschikbaar in de Magento Marketplace. Die bieden je allerlei mogelijkheden op het gebied van UX, conversieoptimalisatie en navigatie.

Ook belangrijk om op te merken is de aankondiging van Magento om eind 2018 grotendeels te stoppen met de ondersteuning van Magento 2. Alle updates en uitbreidingen zullen louter in Magento 2 worden ingevoerd, waar in Magento 1 slechts nog de broodnodige patches doorgevoerd zullen worden.

Conclusie

Ook al zitten er haken en ogen aan de overstap, het is duidelijk dat het nieuwe platform een enorm verbeterde ervaring voor gebruikers als klanten aanbiedt. Het behoudt de flexibiliteit, maar voegt een aantal belangrijke, slimme en handige features toe.

Magento groeit met je mee. Het biedt je alles voor betere prestaties in de online wereld van vandaag én morgen. Het platform is snel met een gestroomlijnd checkout proces wat leidt tot een hogere conversieratio, en klanten aanmoedigt om terug te keren.

De keuze voor Magento 2 is dus duidelijk een keuze voor een gezonde toekomst van je webshop. De experts van West Point Digital staan klaar om u daarbij te ondersteunen.

Contact ons vandaag om meer te weten te komen.

Wil je op de hoogte blijven van onze kijk op de ontwikkelingen in de wereld van digital marketing? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.