Interview met de partners van West Point Digital

-Interview

Interview met de partners van West Point Digital

West Point Digital realiseert succesvolle webshops, maar wie zijn de mensen achter dit webdevelopment bedrijf? Beide partners zijn al vrij jong begonnen met het bouwen van websites. Ze leerden elkaar kennen via een gezamenlijke klant en besloten de krachten te bundelen. Nu richten ze zich met West Point Digital op het bieden van oplossingen met Magento 2. Via dit e-commerce platform werken ze met plezier en passie aan het succes van hun klanten. En als ze het niet in Magento kunnen vinden dan bouwen ze het wel!

Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

Tjallin: Het bouwen van websites heeft al sinds de middelbare school mijn interesse. Daar heeft een bevlogen IT-leraar veel facetten van IT de revue laten passen. Met name het bouwen van iets interactiefs in een digitale omgeving vond ik interessant. Mede daardoor ben ik aan de slag gegaan met het bouwen van websites. Daarna is het eerlijk gezegd op een lager pitje beland en heb ik het pas na mijn studie weer opgepakt. Het landschap was zogezegd rijker geworden voor e-commerce. Met de opkomst van Magento heb ik het ontwikkelen van websites ook weer opgepakt. Op dit moment bouw ik nog steeds Magento webshops, alleen nu niet meer zelf maar met West Point Digital.

Maikel: Na mijn afstuderen ben ik twee jaar als Java-developer aan de slag gegaan en in mijn vrije tijd heb ik verschillende websites gebouwd. Daarna ben ik eigenlijk een heel andere kant opgegaan, namelijk de mobiele telecommunicatie. Vanuit daar ontstond weer de vraag of ik nog websites maakte en heb ik mijn eigen bedrijf opgericht. Het ontwikkelen van websites deed ik in eerste instantie door het schrijven van programmeercode. Later ben ik bewust meer richting e-commerce en bestaande platformen gegaan. Eerst ook via andere platformen, maar sinds een paar jaar is het alleen nog maar Magento.

Waar liggen precies jullie specialisaties?

Maikel: Dat is enerzijds het migreren, oftewel verhuizen, van verschillende Magento platformen. Zo heeft het migreren van Magento 1 naar Magento 2 heel wat voeten in de aarde en is een gedegen voorbereiding van groot belang. Het is ook mogelijk om bestaande niet-Magento platformen te migreren naar Magento 2. Daarbij kunnen wij bijvoorbeeld ook bestaande klant- en productinformatie meenemen en importeren in de nieuwe Magento 2 omgeving.

Tjallin: Anderzijds houden we ons bezig met het optimaliseren en verbeteren van bestaande platformen, het gaat dan vooral om de snelheid. Het is essentieel dat een webshop snel presteert omdat bezoekers snel willen kunnen zoeken en bestellingen willen plaatsen. Verder gaat onze aandacht uit naar het goed beveiligen van webwinkels. Bedrijven kunnen het slachtoffer worden van hackers die bijvoorbeeld klant- en persoonsgegevens proberen te achterhalen. Hoe groter een platform is, hoe belangrijker het is om dat goed te beveiligen. Wij nemen vergaande maatregelen om te voorkomen dat een hacker gevoelige gegevens kan achterhalen.

Vanwaar de keuze voor Magento?

Tjallin: Wij hebben specifiek voor Magento gekozen omdat het een beproefd platform is dat marktleider is in e-commerce. Magento wordt wereldwijd gebruikt en achter de ontwikkeling van het platform staat een rijke en actieve community. Er worden dus vanuit een community gedachte constant elementen vernieuwd en verbeterd aan Magento. Het is betrekkelijk toegankelijk omdat er ook een Magento Open Source (gratis) variant is, die voor het midden- en kleinbedrijf geschikt is. Daarnaast is de Magento Commerce variant ontwikkeld voor grote bedrijven. Het is dus een schaalbaar platform. Verder is er heel veel mogelijk qua functionaliteiten door een groot aantal professionele partijen en dienstverleners die specifieke producten ontwikkelen voor Magento. Voor elke business is er wel een toepassing in Magento te bedenken.

Wat is de belofte van West Point Digital aan haar klanten?

Maikel: Op elke vraag van een klant zoeken wij een oplossing. Vinden we dat niet, dan kunnen we het bouwen!

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.