Top 5 Magento 2 extensies om conversie te verhogen

15 juli 2019

Een goede Magento webshop kun je bijna niet meer zonder meerdere extensies runnen. Ze maken zowel op het vlak van gebruiksgemak als marketing jouw webshop beter. Het hangt echter van je product, design, doelgroep etc. af welke extensies handig zijn voor jou. De Magento Marketplace bevat inmiddels meer dan 1.500 extensies voor Magento 2, ga daar maar eens uit kiezen. Vandaag zetten we de top 5 Magento 2 extensies die de conversie op jouw webshop verhogen, onder elkaar. We gaan telkens uit van de versie voor Magento 2 Open Source.

One Step Checkout

One Step Checkout is veruit de meest gebruikte extensie om de check-out mee te verbeteren. Het brengt de verschillende stappen die de standaard zijn in de check-out, terug naar één stap. Dat zorgt voor hogere conversie; het verlaagt customer abandonment en de check-out tijd.

In Magento 2, ten opzichte van Magento 1, zijn het aantal check-out stappen al teruggebracht naar twee in plaats van zes. Desondanks kunnen er nog steeds verrassingen optreden in die twee stappen. Dat geeft problemen die ervoor kunnen zorgen dat klanten vroegtijdig het check-out proces verlaten zoals onverwachte kosten, pagina laadsnelheid en onnodige stappen. In One Step Checkout worden die allemaal uit de wereld geholpen door het samenvoegen op één pagina.

De extensie is ook nog eens check-out responsive, heel belangrijk voor de gebruikerservaring onder mobiele shoppers. De extensie is verkrijgbaar voor zowel Magento 1 als 2. Misschien niet goedkoop, maar, gezien de vele opties en verbeteringen die One Step Checkout met zich meebrengt, een aanrader om de check-out mee te verbeteren.

Reward Points + Referral Program

Conversies van bestaande klanten is net zo belangrijk als het krijgen van conversie van door nieuwe klanten. Met de Mageworx Reward Points extension for Magento 2 of Magento 2 Reward Points + Referral Program extensie, kun je makkelijk klanten laten terugkeren naar jouw webshop. De extensie laat de klanten Reward Points sparen zodat bestaande klanten bijvoorbeeld leuke kortingen krijgen en nieuwe klanten beter deals voor producten. Op die manier houd je het spannend en interessant voor de klant, zodat men terug blijft keren. Zo kunnen ze Reward Points krijgen door een vriend(in) te verwijzen naar jouw webshop, of een review te plaatsen bij een product, zich in te schrijven voor de nieuwbrief, etc.

Advanced Reports by Aheadworks

Als ecommerce manager is een heldere rapportage en overzicht van alle essentiële data in jouw Magento 2 webshop van belang om de juiste beslissingen te kunnen maken. De standaard rapportage module van Magento kan verbetering gebruiken en laat niet alle data zien die van belang zijn. Met Magento Advanced Reports krijg je handige rapporten gepresenteerd op één overzichtelijk dashboard. Handig en simpel, je beoordeelt in één oogopslag hoe bepaalde onderdelen van de webshop presteren, zoals producten, categorieën, coupons en klantengroepen. De Advanced Reports extensie kan uitgebreid worden met dynamische ‘Traffic and Conversions’ rapporten, die aan kunnen geven hoe de marketingstrategie veranderd kan worden als het negatieve trends heeft gespot. Je kunt per specifieke periode analyseren hoe een product het conversie-wise heeft gedaan en achterhalen wat het beste moment is om social media in te zetten.

Follow Up Email by Mirasvit

Net als bij de Reward Points extensie, is de Magento 2 Follow Up Email extensie gemaakt om klanten terug te laten keren naar jouw website. Email is nog steeds een enorm handige mogelijkheid om klanten mee te werven. Het vergt wel aardig wat tijd, daarom is deze handige extensie ontwikkeld die dat proces automatiseert. Deze extensie stuurt automatische e-mails die bij de klant terecht komt. Het komt met een uitgebreid aanbod aan tools, templates en responsive features zodat je klanten niet uit het oog verliest. Denk aan een herinnering aan een verlaten winkelwagen, een aanbeveling voor een bepaald product, win-back acties, verjaardagswensen of e-mails met kortingscodes. Dit zorgt ervoor dat je meer verkoopt, en grip krijgt op de klantbeleving. Alles in de extensie is te configureren, zoals wanneer een klant bepaalde e-mails krijgt, zodat je de klant precies op het juiste moment kan triggeren.

SooQR Search

Ook een slimme oplossing om je conversie te verbeteren is SooQR Search. Kunnen jouw klanten precies vinden waar ze naar zoeken? Klanten die een zoekfunctie gebruiken converteren tot wel 5 keer vaker: ze hebben namelijk al in gedachten wat ze willen hebben. Sooqr Search zorgt dat alle producten en content goed doorzoekbaar zijn, zodat het de klant geen strobreed in de weg ligt om hun nieuwe, potentiële aankoop ook daadwerkelijk te kunnen vinden. Binnen milliseconden worden de zoekresultaten getoond, de site searching tool is self-learning, en kan makkelijk met multi-language shops overweg. Jijzelf bepaalt hoe de zoekmachine in elkaar zit, de backend is zelf te beheren. Zoek jij een relevante, snelle en gebruiksvriendelijke zoekmachine, zoek niet verder. Sooqr Search is de eerste 30 dagen gratis te gebruiken, daarna kun je een plan kiezen vanaf $17.50 per maand.

Kun je wel wat hulp gebruiken met jouw Magento 2 webshop? Schroom niet om contact op te nemen met de experts van West Point Digital. Wij staan dagelijks voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en op weg te helpen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Magento e-commerce? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

West Point Digital.

Wij bouwen webshops.