Magento 2 development

Magento 2 development.

Het fundament van de webshop.

Om een goede Magento 2 webshop te laten bouwen, heb je ervaren developers nodig. Die kunnen jouw webshop geheel naar jouw wensen configureren en beschikken over de ervaring om je langs valkuilen te leiden en mogelijkheden onder de aandacht te brengen. Het bouwen van een webshop is echt een ambacht. Het is heel nauwgezet werk, want kleine foutjes kunnen later veel impact hebben, als het platform eenmaal draait. Zorg dat je de nieuwste versie laat configureren.

Setup en Hosting van je Magento 2 webshop

De basis van je webshop is de hosting-omgeving waar de webshop op draait. De webshop prestaties worden voor een groot gedeelte door de hardware specificaties van de hosting-omgeving bepaald. Magento geeft zelf hiervoor aanbevelingen. Vaak zal je hosting party deze honneurs waarnemen, aangezien zij gespecialiseerd zijn in de hardware en daar de ervaring hebben. Indien je zelf wil hosten is het zeer sterk aan te raden dit goed door te spreken met je developing team. Aanbevelingen die Magento geeft zijn op het gebied van:

 • Operating system (bijvoorbeeld RHEL, CentOS, Ubuntu, etc.)
 • Memory requirement (je hebt al gauw 4 GB RAM nodig)
 • Web servers (ga je voor Apache of Ngnix?)
 • Database (MySQL)
 • PHP (nieuwste versie is een must!)
 • SSL (veiligheid van je domein)
 • Full Page Caching software (bijvoorbeeld Redis, Varnish of memcached)
Je developer kan goed uit de voeten met al deze begrippen en je advies geven waar nodig. Voor Magento Commerce is er ook een cloud oplossing.

Magento 2 development

Backend development Magento

De Backend van je Magento 2 webshop is waar alle code staat, die de Magento 2 webshop aanstuurt. Dit is het belangrijkste werkdomein van de developers. Hier zitten alle componenten in die uiteindelijk de functionaliteit en de look van je webshop gaan bepalen. De componenten van de Magento 2 applicatie worden gevormd door:

 • Extensies, die interactie hebben met andere delen van de applicatie, om zo een bepaalde (business) feature mogelijk te maken. De onderlinge afstemming is hier van groot belang.
 • Themes, die het gebruik van Magento 2 personaliseren, zowel het storefront-deel, wat de klanten zien, als de admin-interface.
 • Taalpakketten, waardoor de shop makkelijk geïnternationaliseerd kan worden en waardoor lokale verschillen van de webshop mogelijk zijn.
 • Voor maatwerk en koppelingen helpt het om al vooraf te gaan plannen wat er nodig is, zodat de developer dit in de juiste configuratie fase kan toevoegen. Het kan gaan om uitbreidingen van of aanpassingen aan bestaande Magento componenten, of het zelf creëren van nieuwe componenten en koppelingen met externe systemen.

Frontend Development Magento

Voor de frontend heeft Magento 2 de mogelijkheid om Themes te gebruiken. Verschillende partijen hebben ook nog aanvullende Themes uitgegeven en je zou er ook zelf een kunnen laten bouwen door je developers. Veelal zie je dat er uitgegaan wordt van een standaard Theme, waar nog een stuk maatwerk overheen ontworpen wordt, door de UX Designer. Deze is verantwoordelijk voor hoe de klant straks de Magento 2 webshop gaat ervaren. Het design is het visitekaartje van jouw business, letterlijk, dus dat moet goed uitgewerkt zijn. Bovendien kan een goed design de backend developers helpen in het nauwkeurig configureren van details als knoppen, waardoor je Magento 2 webshop optimaal gebruikt kan worden door de klanten.

Het design bestaat vooral uit het creëren en bewaken van de bedrijfsuitstraling, en het plannen en inrichten van de pagina's. Hiervoor is natuurlijk content nodig, bijvoorbeeld in de vorm van foto's, videos, teksten, mockups, etc. Als ondernemer heb je natuurlijk je producten, waarvan je één of meerdere afbeeldingen wil laten zien, die weer moeten kloppen in het gehele plaatje van de webshop. Een belangrijk moment van goede afstemming met je developers.Releases and patches

De Magento 2 community is continu aan het werk, over de hele wereld, om verbeteringen te verzinnen voor de Magento 2 webshops en de verschillende functionaliteiten. In de beginfase van een nieuw platform is dat al onontbeerlijk, om alle kinderziekten eruit te krijgen, maar ook bij volwassenheid van het platform blijven er genoeg dingen te verbeteren of te vernieuwen. Deze community zijn de Magento developers die met de code werken, die de problemen zelf ervaren en dus ook samen intensief naar oplossingen zoeken.

Sommige van die oplossingen komen ook in de updates die Magento uitgeeft terug. Andere onderdelen van de updates zijn geheel door Magento zelf ontwikkeld. In de updates of releases zie je dat er enorm veel energie wordt gestoken in de veiligheid en de optimalisatie van de Magento 2 webshops. Hoewel de features heel divers zijn, zullen updates jouw shop vaak raken. We raden aan om zoveel mogelijk de nieuwste versie te hebben.

Vooral natuurlijk als er sprake is van een beveiligingsupdate of patch. Bij West Point Digital brengen we jou meteen op de hoogte, als er een Magento patch uitgegeven wordt. Zorg dat je patches meteen geïnstalleerd zijn. Bij de patches en de ander updates geeft Magento ook notes uit, waarin de informatie over de betreffende update staat.

Extensies voor Magento 2

Magento kan worden uitgebreid met nieuwe functionaliteit via zogenaamde extensies verkrijgbaar via de Magento Marketplace. Deze applicaties van derden vervullen de functie dat ze de features van het Magento 2 platform feitelijk verlengen. Daardoor worden ze ook extensies genoemd. Het bestaan van de extensies geeft een enorme meerwaarde aan Magento 2. Het installeren en configureren van extensies is dus een hele belangrijke handeling binnen het development proces.

Magento 2 heeft ook APIs in het platform geïntegreerd. Dit is een software interface dat toestaat dat applicaties van derden kunnen lezen en schrijven direct in jouw Magento platform. Hiervoor worden programmeer taal constructies en statements gebruikt.

Developers richten dit voor jouw webshop in, op de manier die het meest optimaal is voor jouw business, waardoor jij nog meer uit je webshop kan halen en je helemaal kan focussen op je eigen business.

Neem voor al je vragen over development van Magento 2 webshops contact met onze specialisten op.

West Point Digital.
Wij bouwen webshops.