Upgrade naar Magento 2

Hoewel Magento 1 zich heeft bewezen als een robuust en veelzijdig platform is het end-of-life. Wij helpen je bij de migratie naar Magento 2.

Magento 2 development

Onze developers richten jouw webshop in op een manier die het meest optimaal is voor jouw business, waardoor jij nog meer uit je webshop kunt halen.

Magento 1 en 2 support

Onze technische Magento support is pro-active, reactief en flexibel, wat betekent dat je meer tijd overhoudt om je te concentreren op jouw online business.

Magento 2 voor e-commerce

Stap in de nieuwe realiteit van krachtige webshops.

Nederlandse ondernemers zijn al jaren enthousiast over de mogelijkheden van Magento. Niet voor niets, want een gerenommeerd onderzoeksbureau als Forrester identificeert het Magento platform als de beste keuze voor middelgrote B2B bedrijven, die “open” oplossing willen, met veel features en uitbreidingsmogelijkheden. En Gartner noemt Magento een leider op het gebied van wendbaarheid en opschaalbaarheid, voor bedrijven die willen groeien in een steeds veranderende markt.

Waarom Magento 2

De voordelen van een Magento 2 webshop

Met de release van Magento versie 2.3.x is het e-commerce platform volwassen geworden en kunnen we de kinderziektes achter ons laten. We hebben nu de beschikking over een krachtig platform, waarmee we overzichtelijk verschillende webshops, in verschillende talen, in verschillende landen, met verschillend aanbod aan producten, van verschillende distributiecentra en winkels, vanuit één CMS kunnen aansturen; feitelijk binnen één webshop brengen. Bovendien kunnen nu B2B en B2C klanten even makkelijk en snel worden bediend.
Daarnaast zijn er allerlei tools en extensies om de snelheid te waarborgen of verder de shop te optimaliseren. Dit kan op het niveau van de hosting of binnen Magento zelf. Dit is veel in beweging: leveranciers van extensies ontwikkelen continu actief software om het platform verder te optimaliseren of uit te breiden met nieuwe functionaliteiten.
Wat vooral ook wordt geprezen is de enorme flexibiliteit van het platform. Aangezien consumentengedrag continu verandert, is het belangrijk om, wanneer nodig, mee te kunnen veranderen. Zowel met de smaak van klanten, als met hun kooppatronen. Flexibiliteit zit ook in de toepassingen die Magento 2 geschikt maken voor verschillende, uiteenlopende businesses en de mogelijkheid om te kunnen koppelen aan verschillende externe systemen, als ERP-systemen of marketingtools.

Beleving en conversie

De online shop ‘Marketplace’ heeft een scala aan professionele themes, waarmee je je webshop aantrekkelijk en gepersonaliseerd vorm kan geven. Prettig winkelen leidt nou eenmaal tot meer conversie en dat willen we allemaal. De klantbeleving wordt verder verbeterd door de content die toe te voegen is aan de producten, zoals omschrijving, video en foto’s. En natuurlijk door de eenvoudige checkout, waar nu nog minder stappen voor nodig zijn.

Nieuwe ontwikkelingen binnen de community

Magento is continu in ontwikkeling. Dit komt niet alleen door de ijverigheid van de bedenkers, maar vooral door de community van developers. Deze delen veel informatie met elkaar om samen oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen bij klanten. Regelmatig zijn er sessie waarin intensief naar een bepaald onderdeel wordt gekeken. Dit houdt het platform actueel en dynamisch. Wereldwijd zijn er zo’n 150.000 developers actief, dus dat geeft een enorme potentie, iets wat Magento zelf haar ‘ecosysteem’ noemt. Hiervoor hebben ze zelfs Magento U in het leven geroepen.

Het jaar van de migratie

Magento 1 staat op de drempel van haar “end of life”. Hoe vernieuwend dit platform ook was tijdens haar release en in de hoogtijdagen, met de komst van Magento versie 2 zijn er zoveel nieuwe mogelijkheden bijgekomen en issues opgelost dat migreren naar Magento 2 steeds logischer is geworden. Daarbij komt dat de veiligheidspatches voor het oude platform begin 2020 gaan verdwijnen. Wie wil er dan achteraan in de rij staan? Eind 2017 bleek nog maar 5% van de Magento 1 webshops overgestapt te zijn. Dit loopt inmiddels gestaag op, maar er zal nog flink wat werk verzet moeten worden om iedereen op tijd van een optimale webshop te voorzien, verwachten wij. Wees er op tijd bij!
Overstappen naar Magento 2 is ook heel aantrekkelijk gemaakt door de mogelijkheid om de data volledig te migreren, zodat je in je nieuwe shop niet vanaf nul hoeft te beginnen. Hierdoor houd je, ondanks de totale vernieuwing van het platform bij migratie, je basis in stand en ben je sneller weer op weg!
Case The Retro Family webshop

Bekijk onze Magento klanten

Wat hebben onze Magento 2 klanten:
  • De moderne en modulaire architectuur zorgt voor snellere paginalaadtijden, kortere add-to-cart server responstijd en snellere end-to-end check-out tijd.
  • De gebruiksvriendelijke Two Step Check-out zal het voor klanten van jouw webshop nog eenvoudiger maken om bestellingen te plaatsen. 
  • Betere API-ondersteuning in vergelijking met Magento 1, waardoor integraties met externe bedrijfssoftware eenvoudiger te realiseren is.

Zelf Magento 2 aan het werk zien?

Magento heeft zelf een aantal video’s ontwikkeld om alle functionaliteiten nog eens te onderstrepen. Natuurlijk kunt u ook een live Magento 2 demo krijgen, waarin u zowel de features krijgt te zien, als een overzicht van de belangrijkste verbeteringen en hoe de migratie naar Magento 2 in zijn werk kan gaan. West Point Digital is Magento specialist en wij staan voor u klaar.