Slechts 30% van Nederlandse Magento shops overgestapt op Magento 2

Het exacte aantal Magento webshops is niet eenvoudig vast te stellen, maar het lijkt om een aanzienlijk aantal webshops te gaan dat momenteel nog op Magento 1 draait.Wereldwijd zijn er ruim 209.000 Magento webshops bekend, waarvan er 56.000 – ongeveer 27% – inmiddels op Magento 2 draaien.
In Nederland is Magento vertegenwoordigd met ruim 13.000 shops. Daarvan is nu zo’n 3.900 webshops – ongeveer 30% – gebouwd in Magento 2. (bron: Magento trends data van builtwith.com.)

Alternatieven

Het is niet gezegd dat alle Magento 1 webshop eigenaren en e-commerce managers vanzelfsprekend kiezen voor de overstap naar Magento 2. Andere e-commerce systemen, zoals Shopify (Plus) blijkt een serieus alternatief. Shopify groeit gestaag en is eind oktober de magische grens van 1 miljoen online shops gepasseerd.

Veiligheid

Na ruim tien jaar is het eind juni 2020 afgelopen met de ondersteuning van het populaire Magento 1 e-commerce platform. Magento heeft officieel aangekondigd vanaf dat moment te stoppen met het uitbrengen van security patchen en updates voor Magento 1. Het einde van de Magento 1 support heeft absoluut gevolgen voor achterblijvers, met name op het gebied van veiligheid. Vanaf volgend jaar zullen die shops geen beveiligingsupdate meer ontvangen voor Magento 1.

De migratie

De overstap naar Magento 2 heeft nogal wat voeten in de aarde. Het is namelijk geen eenvoudige update, maar een volledige rebuild van het e-commerce platform. Dat betekent dat webshops van Magento versie 1 compleet opnieuw gebouwd moeten worden in Magento versie 2. Er zal een compleet migratieplan voor de update naar Magento 2 moet worden uitgedacht en dat vergt de nodige voorbereiding. Wil je meer weten over de migratie van Magento 1 naar Magento 2 of Shopify? Wij maken graag de verschillende opties voor jouw webshop inzichtelijk met een duidelijk plan van aanpak om tot een weloverwogen keuze te komen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Inspiratie

Alles over e-commerce en Shopify direct in je inbox
Wat zijn de voordelen
coolicon group-13
Laatste ontwikkelingen bij Shopify
coolicon group-13
Relevante blogs en exclusieve inzichten
coolicon group-13
Handige Tips & Tricks voor e-commerce

Wil je weten wat wij voor jouw merk kunnen doen?