otty desktop shopify design
OTTY

CMS:
Shopify

OTTY Sleep is een online retailer van bed-in-a-box matrassen gevestigd in Leeds, Engeland. Het merk is gelanceerd in 2016 met een uniek en innovatief ‘one-size fits all’-product dat is ontworpen om de beste nachtrust te bieden.

In zeer korte tijd heeft OTTY de Britse markt flink opgeschud en is het in 2018 tijd om de vleugels uit te slaan naar Nederland. Vanaf dat moment is de samenwerking met West Point Digital gesmeed om te helpen bij de migratie van Magento naar Shopify én het uitzetten van een digitale strategie.

Otty matras

Uitdaging

Als online retailer in een verzadigde markt wisten we dat dit voor OTTY geen eenvoudige opgave was. OTTY werd gelanceerd met een klein budget, terwijl de ‘hoofdspelers’ zwaar werden gefinancierd door grote VC’s. Een bepaalde concurrent lanceerde met £75 miljoen beschikbaar kapitaal! Dus we moesten het beste maken van wat we beschikbaar hadden.

SEA & Social campagnes

Voor OTTY is er een SEA-campagne gelanceerd volledig afgestemd op de verschillende decision stages in de customer journey en een effectieve concurrentiecampagne opgetuigd. Ook via sociale media en beoordelingskanalen kunnen klanten OTTY met concurrenten vergelijken, waarin de kwaliteit en de lagere prijs van het product goed tot uitdrukking komen.

Mobile view Otty Shopify
Magento naar Shopify webshop replatforming

Van Magento naar Shopify

Naast de digitale strategie heeft West Point Digital ook geholpen met de replatforming van Magento naar een Shopify webshop. De gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid van het Shopify platform hebben de doorslag gegeven voor het team van OTTY.