Shopify introduceert ‘one page checkout’ en nieuwe Checkout Editor

Shopify introduceert een ‘one page checkout’ voor alle merchants en een nieuwe Checkout Editor voor Plus-merchants. Hiermee wil het e-commerce platform zorgen voor minder verlaten winkelwagentjes en meer mogelijkheden om de checkout-pagina aan te laten sluiten op de behoeften van de merchant.

One page checkout

De zogeheten ‘one page checkout’ die Shopify introduceert voor alle merchants, moet ervoor zorgen dat minder potentiële kopers uitstappen tijdens het proces. Met de vernieuwde checkout hoeven kopers namelijk niet meer door te klikken van de ene pagina naar de andere om hun bestelling te plaatsen, maar vullen ze hun persoonlijke, factuur- en verzendgegevens in op slechts één pagina. 

Een waardevolle update, want als merchant weet je als geen ander dat hoe meer stappen een potentiële klant moet doorlopen, hoe groter de kans is dat hij afhaakt. Shopify heeft de pagina geupdate op basis van data uit zijn Pay-module. De ingrijpende verandering van de pagina zou voor een meer gestroomlijnde klantervaring moeten zorgen.

Nieuwe Checkout Editor voor Plus-merchants

Daarnaast brengt Shopify voor Plus-merchants ook een nieuwe Checkout Editor uit, waarmee je de check-out gemakkelijk kunt aanpassen naar jouw wensen, zowel op het gebied van functionaliteiten als op merkidentiteit. In plaats van code te moeten (laten) aanpassen in het checkout.liquid thema bestand, kun je nu apps installeren om nieuwe functionaliteiten – zoals loyaliteitsprogramma’s, opties voor cadeaubonnen of upsell-mogelijkheden – aan de checkout toe te voegen. 

Met de Checkout Editor kun je de tools die je wil gebruiken, gemakkelijk slepen en neerzetten. Bovendien kun je gebruik maken van gebruiksvriendelijke brandingtools. Met de nieuwe editor wil Shopify verkopers helpen met een consistente look & feel van de kopersreis en tegelijkertijd de checkout zoveel mogelijk laten aansluiten op de zakelijke behoeften en de bedrijfsprocessen van de merchant zelf.

De one page checkout en de nieuwe Checkout Editor voor Plus-merchants zijn de belangrijkste product aankondigingen die Shopify heeft gepresenteerd tijdens de Winter ‘23 Edition, een event waarin het e-commerce platform de producten en features presenteert dat het in de laatste zes maanden heeft ontwikkeld.

Inspiratie

Alles over e-commerce en Shopify direct in je inbox
Wat zijn de voordelen
coolicon group-13
Laatste ontwikkelingen bij Shopify
coolicon group-13
Relevante blogs en exclusieve inzichten
coolicon group-13
Handige Tips & Tricks voor e-commerce

Wil je weten wat wij voor jouw merk kunnen doen?