B2B e-commerce Shopify

Kansen en mogelijkheden.
Steeds meer B2B-bedrijven bieden verkoopmogelijkheden via hun webshop aan zakelijke klanten aan. Een onderzoek van Forrester wees uit dat in Amerika de omzet uit B2B al stukken hoger is dan de opbrengsten uit B2C. Tegelijkertijd geeft meer dan 90% van de B2B-klanten daar aan dat ze graag online herhalingsaankopen doen.

Hoe zit het met de B2B-markt in Nederland?

De business to business markt in Nederland groeit gestaag, maar toch valt er nog heel wat winst te behalen op het gebied van e-commerce. Uit onderzoek van Forrester is gebleken dat bijna 50% van alle technische groothandels nog geen productcatalogus online heeft staan. Bij 55% zijn de producten er wel, maar heb je een account nodig en moet je inloggen om ze te kunnen bekijken in een B2B-omgeving. Het heeft vaak te maken met ERP-systemen die niet mee willen werken of het beschikken over te weinig kennis van e-commerce waarom groothandels achter blijven. Ook de hoge licentiekosten worden soms genoemd als een reden waarom bedrijven nog niet zijn overgestapt.

Zie de mogelijkheden en kansen van een B2B-webshop

Toch zullen zakelijke inkopers zich steeds meer online gaan oriënteren. Maar waar consumenten op dat gebied op hun wenken bediend worden, hebben B2B-inkopers vaak te maken met een slechte vindbaarheid van producten en een informatievoorziening die totaal niet actueel is. Tijd dus om het roer om te gooien en ook op B2B-gebied de vleugels uit te slaan. Tegenwoordig kun je dan ook op allerlei manieren je B2B integreren in je bestaande (B2C) webshop. Ook Shopify heeft al een tijdje diverse B2B-oplossingen beschikbaar en met Shopify Plus zijn die mogelijkheden alleen maar verder uitgebreid.

Shopify B2B-oplossingen

Wat houdt de B2B-features van Shopify in? Het gaat misschien wat ver om alle functies en mogelijkheden hier te bespreken, maar een aantal zaken willen we toch even kort de revue laten passeren. Allereerst is het van belang om goed onderscheid te maken tussen Shopify en Shopify Plus. Als je een kleinere webshop hebt, is Shopify meestal prima geschikt. Heb je een grote webshop in meerdere landen, met meerdere talen en heel veel bezoekers, dan is Shopify Plus de juiste keuze. Zo kun je in de Plus-versie bijvoorbeeld bedrijven beheren waardoor verschillende klanten met andere inloggegevens onder hetzelfde bedrijf te groeperen zijn. Met behulp van specifieke bevoegdheden ziet de ene klant (als je dat zou willen) bijvoorbeeld meer gegevens en informatie dan de ander. Als je een gedeelde catalogus gebruikt, maak je ook specifieke productitems voor B2B- klanten en -bedrijven beschikbaar. Ook kunnen de prijzen per klant anders zijn, bijvoorbeeld omdat de ene klant gekoppeld is aan een bepaalde vaste kortingsafspraak. Wil je echt alles weten over de complete B2B-mogelijkheden van Shopify? Neem even contact op met een van onze specialisten.

De voordelen van Shopify B2B e-commerce

Als je op de juiste manier een goed e-commerce platform voor B2B met behulp van Shopify opzet, dan levert je dat diverse voordelen op:

Een betere workflow en tijdsbesparing dankzij automatisering van processen;
Het bestelproces gaat sneller en is minder omslachtig;
Alle informatie met betrekking tot je productassortiment distribueer je gemakkelijk vanuit één centrale plek en is beter beheersbaar en makkelijker te delen;

Met Shopify heb je dus een uitstekend platform in handen om van je B2B-webshop een succesvolle webshop te maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Inspiratie

Alles over e-commerce en Shopify direct in je inbox
Wat zijn de voordelen
coolicon group-13
Laatste ontwikkelingen bij Shopify
coolicon group-13
Relevante blogs en exclusieve inzichten
coolicon group-13
Handige Tips & Tricks voor e-commerce

Wil je weten wat wij voor jouw merk kunnen doen?